Zoeken

Libanese zangeres Elissa wil in het Darija zingen

1 juli 2019 - 17:51 - Cultuur

©

Elissa, diva van de Libanese muziek, wil in het Darija zingen. Dat deelde ze zelf mee op een persconferentie kort voor haar optreden op het Mawazine festival dat van 21 tot 29 juni in Rabat liep.

"Ik ben heel blij om in Marokko te zijn en het publiek van Mawazine te ontmoeten", zei ze, de avond voor haar optreden op het Nahda podium.

De 46-jarige zangeres verklaarde dat haar kanker volledig genezen is en uitte haar wensen om in het Darija te zingen: "Ik wil graag in een Marokkaans dialect of een andere taal, zoals het Khaliji, zingen maar ik beheers enkel mijn eigen taal en het Egyptisch dialect. Als er mij, op een dag, een Marokkaans liedje voorgesteld wordt dat aansluit bij mijn muzikale stijl en dat ik zou kunnen zingen, dan zou ik het doen."

Elissa sprak ook over haar deelname aan "The Voice Arab". Ze vertelde dat ze het een zeer mooie ervaring vond om als jurylid te mogen meedoen en dat ze graag nog eens zou deelnemen als MBC het haar zou vragen.

De diva is vooral in het Midden-Oosten bekend. Ze won drie keer de "World Music Awards" in 2005, 2006 en 2010 met haar albums "Ahla Dounya", "Bastanak" en "Tesadaa Bemeen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team