Zoeken

Marokkaanse zangeres Laila Ghofrane roept "Leve Al-Sissi!" na ophanging moordenaar dochter

26 juni 2014 - 18:22 - Wereld

©

Marokkaanse zangeres Laila Ghofrane is blij dat de ter dood veroordeelde moordenaar van haar dochter vorige maand werd opgehangen. Ze is de nieuwe president Abdel Fattah Al Sisi hiervoor erg dankbaar.

Hiba Al Akkad en haar Egyptische vriendin Nadine Khlad Jamaleddine werden in november 2008 vermoord tijdens een uit de hand gelopen inbraak in de Egyptische hoofdstad Caïro.

Hun moordenaar, Mahmoud Sayed Abdel Hafed Issawi, toen 19, werd hetzelfde jaar gearresteerd. Hij werd tot de doodstraf veroordeeld, maar het Hof van Cassatie vernietigde het vonnis. In 2010 werd hij echter opnieuw ter dood veroordeeld door het Strafhof van Gizeh.

"Leve Al Sissi!"

Al-Alam meent te weten dat Laila Ghofran opgelucht is dat de moordenaar van haar dochter is opgehangen. Het is volgens de Marokkaanse zangeres het bewijs dat het Egyptische rechtssysteem uitstekend werkt.

De zangeres is er bovendien van overtuigd dat haar overleden dochter nu pas rust zal vinden omdat de dader in gelijke mate voor zijn misdaad is gestraft.

Nogs steeds volgens Laila Ghofran is de trage uitvoering van de straf (4 jaar) te wijten aan de langverwachte presidentsverkiezingen in Egypte. De uiteindelijk executie van Mahmoud Sayed Abdel Hafed Issawi is het gevolg van de benoeming van Al-Sissi als nieuwe president. Na dit aan de krant te hebben verklaard riep ze "Leve Al-Sissi! leve Al-Sissi!"

Bladna.nl