Zoeken

Met een sterke boodschap zet Hind Eljadid mensen aan het denken

28 januari 2021 - 18:00 - Cultuur

©

De Marokkaans-Belgische woordkunstenaar en schrijver Hind Eljadid, won reeds verschillende awards voor haar performatieve woordkunst. Haar boek ’Kruimeldief’, dat ze samen met haar zus Fatima-Zahra Eljadid schreef, ligt net in de rekken en is misschien wel hét literaire debuut van het jaar.

De 27-jarige woordkunstenaar Hind Eljadid uit Antwerpen verovert stilletjes aan de literaire wereld met haar kritische stem. In 2017 won ze de finale van de Van Dale Spoken Award, in 2018 werd ze genomineerd voor de BILL Award voor jong talent en sinds 2020 is ze ‘writer in residence’ bij kunstencentrum Vooruit in Gent.

Ze ontwikkelde verschillende sociaal-artistieke initiatieven zoals het platform ’Slam Aleikum’, in samenwerking met de Vereniging voor Ontwikkeling en Emancipatie van Moslims en Cult Comedy. Met haar platform ZonderWolk draagt ze haar eigen visie uit en biedt ze beginnende woordkunstenaars een visie, een netwerk en een veilige haven aan.

In een recent artikel plaatst Het Laatste Nieuws Eljadid tussen de vijf "Belgische Amanda Gormans". Dat is de naam van de jonge Afro-Amerikaanse dichteres die op de inauguratie van president Biden een gedicht heeft voorgedragen. Met haar gedicht ’The Hill We Climb’ ontroerde ze de hele wereld. Ook de Belgische Hind zet met een sterke boodschap mensen tot het denken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team