Zoeken

Zakaria Moumni blijft in de gevangenis

1 november 2011 - 09:00 - Sport

©

De voormalige Marokkaanse bokskampioen Zakaria Moumni, die donderdag opnieuw voor de rechtbank van Rabat moest verschijnen, blijft in de gevangenis. De bokser is veroordeeld tot drie jaar opsluiting en verblijft in de gevangenis van Rommani ten zuiden van Rabat.

Zijn verzoek tot voorwaardelijke in vrijheidstelling werd afgewezen door de rechtbank te Rabat, die het proces uitgesteld heeft tot de 15de december, teneinde Zakaria Moumni de tijd te geven om diegenen die hem beschuldigen van fraude te confronteren.

Moumni beweert dat hij geblindoekt zijn bekentenissen gehandtekend heeft, nadat hij gedurende vier dagen gemarteld werd door agenten van de Staatsveilgheid (DST).

De voormalige atleet, veroordeeld voor fraude in 2010 omdat hij 28.000 dirhams zou ontvangen hebben van twee Marokkanen aan wie hij een baan in Europa zou beloofd hebben, zegt dat zijn enige misdaad was dat hij probeerde de koning te benaderen, aan wie hij een baan wilde vragen in de openbare diensten.

Deze baan zou voor hem toelaatbaar zijn tengevolge een koninklijk besluit, dat op deze manier de sporters die Marokko met een internationale titel vereerden, te belonen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team