Zoeken

Zakaria Moumni opnieuw berecht

25 oktober 2011 - 13:00 - Marokko

©

Voormalig bokskampioen Zakaria Moumni, veroordeeld tot drie jaar gevangenis voor fraude in 2010, omdat hij 28.000 dirham zou hebben gekregen van twee Marokkanen tegen een job in Europa, zit sindsdien zijn straf uit in de Rommani gevangenis ten zuiden van Rabat.

De atleet, 31, werd aangehouden in september 2010 bij zijn terugkeer uit Parijs, waar hij al jaren woont. De man zegt toen geblinddoekt een belastende bekentenis te hebben ondertekend.

Het Hooggerechtshof heeft reeds de eerste veroordeling van Zakaria Moumni tot drie jaar gevangenis geannuleerd. De bokser die op 13 januari opnieuw was veroordeeld tot twee en een half jaar gevangenis, wordt aanstaande donderdag opnieuw berecht.

Zakaria Moumni, ondersteund door een aantal NGO’s die zijn vrijlating vragen, zegt onschuldig te zijn en eist een job van functionaris in Marokko. Hij zou daar namelijk recht op hebben in overeenstemming met een Koninklijk besluit dat op die manier atleten bedankt die Marokko een internationale titel opbrachten.

Maar volgens minister van Jeugd en Sport Moncef Belkhayat, maakt light boxing, een weinig beoefend Thaise sport, geen deel uit van de olympische sporten erkend door het Internationaal Olympisch Comité, en is dus niet betrokken door dit besluit.

Moumni, wereldkampioen light boxing in 1999, had zelfs geprobeerd om koning Mohammed VI te spreken tijdens zijn verblijven in Frankrijk. Het zou sinds die mislukte pogingen zijn dat hij problemen zou hebben met de wet, een versie ondersteund door diverse NGO’s.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team