Zoeken

FIDH vraagt tussenkomst Mohammed VI voor Zakaria Moumni

9 december 2011 - 14:00 - Gemeenschap

©

De Internationale federatie voor de mensenrechten (FIDH) heeft donderdag aan koning Mohammed VI geschreven om de vrijlating te vragen van Zakaria Moumni, ex-bokskampioen veroordeeld tot twee en een half jaar gevangenis voor fraude in Marokko.

De FIDH veroordeelt Moumni’s opsluiting "in bijzonder moeilijke omstandigheden" in de Rommani gevangenis van Rabat, en vraagt zijn onmiddellijke vrijlating. Volgens de mensenrechtenorganisatie is Zakaria Moumni enkel veroordeeld omdat hij werd gediscrimineerd en dit aan de kaak heeft gesteld.

Zakaria Moumni die tijdens zijn laatste hoorzitting in oktober vertelde dat hij geblinddoekt zijn bekentenissen had ondertekend, na vier dagen lang te zijn gemarteld, zegt dat zijn enige misdaad was dat hij probeerde de koning te benaderen, aan wie hij een baan wilde vragen in de openbare dienst.

Deze baan zou voor hem toelaatbaar zijn ten gevolge een koninklijk besluit, dat op deze manier de sporters die Marokko met een internationale titel vereren, beloont. Hij had namelijk de wereldkampioenschap light-contact boksen gewonnen in 1999.

Zijn proces zal doorgaan op 15 december, wanneer Zakaria Moumni diegenen die hem beschuldigen van fraude zal kunnen confronteren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team