Zoeken

Marokkaans-Franse YouTuber scoort hit met webserie

30 januari 2021 - 16:40 - Wereld

©

De 22-jarige Hassan Abbazi is een enorme hit op YouTube waar hij 2,8 miljoen abonnees heeft. De jonge Marokkaan maakt een webserie die met elke aflevering een massa kijkers trekt en heeft nog een hoop projecten in zijn hoofd. Hij heeft dit omvangrijke succes op sociale media enkel kunnen bereiken door zijn toewijding, vastberadenheid en een passie voor alles wat te maken heeft met audiovisuele media.

Het avontuur van Hassan begon in 2015 met korte komische filmpjes, zijn Facebookpagina "Mister video’s" telde toen 400.000 volgers. Hij herinnert zich die kleine stap die hem in de wereld van sociale media lanceerde alsof het pas gisteren was. Van daaruit evolueerde hij naar veel serieuzere content. Maar hoe komt een ​​jonge man ertoe om een passie te ontwikkelen voor schrijven? "Het is gewoon op een natuurlijke manier gegaan. Ik begon met humor. Mijn schrijven is enorm veranderd in vergelijking met toen ik 16-17 jaar oud was. Ik realiseerde me opeens dat ik het erg leuk vind om scripts te schrijven. Serieuzer, met plots en emoties," vertelt hij.

Hij legt uit dat zijn keuze voor een webseries een veel groter engagement inhoudt. "Vroeger was het makkelijker. Ik was in mijn kamer, pakte mijn telefoon, maakte een video en zwierde die op het net. Er werd naar gekeken, dat was goed. Maar nu heb ik veel meer werk en moet ik ook mensen managen". De Youtuber lanceerde op 8 september 2020 de populaire webserie "Le Bloc", waarvan elke van de in totaal 13 afleveringen, minstens twee miljoen keer is bekeken. Hassan Abbazi geniet ten volle van zijn passie voor de audiovisuele industrie. "Ik vind het zelfs nog leuker dan voetbal (lacht)! Het neemt al mijn tijd in beslag tot op het punt dat ik soms niet slaap om een deel van een aflevering te schrijven. En dan zijn er nog de dagen waarop we filmen die soms pas om 7 uur eindigen", zegt hij aan l’yonne.fr.

De inspiratie voor "Le Bloc" komt uit de realiteit van de ’Zup d’Auxerre’, met ook persoonlijke verhalen op de achtergrond, zoals het verhaal van een vriend die het als rapper probeert te maken. "We geven elkaar de kracht om zo ver mogelijk te gaan. Mijn team, bestaat uit mensen uit de buurt. Mijn familie heeft gezien hoe hard ik de laatste jaren heb gewerkt. En ik offerde ook veel op". En Hassan Abbazi is niet van plan om te stoppen. Hij denkt al aan een andere serie en is zich ervan bewust dat het in de wereld van sociale media belangrijk is om je niveau te behouden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team