Zoeken

Marokkaanse chef-kok berecht voor verkrachting in Frankrijk

1 juli 2021 - 17:00 - Wereld

©

De voormalige chef-kok van restaurant La Boutarde in Frankrijk, Mohammed H, verschijnt deze week voor de rechtbank op verdenking van de verkrachting en aanranding van drie werknemers. De ongewenste intimidatie zou tussen 2014 en 2019 hebben plaatsgevonden.

"Zijn hand op de billen, gedwongen om te zoenen, het aanbieden van lingerie, seksuele handelingen afdwingen", somt advocaat Sandrine Pégand van de drie slachtoffers de aanklachten op tijdens een interview met BFMTV.

Volgens de advocaat gebeurden de seksuele aanrandingen tijdens werkuren en de pauzes. De vrouwen voelden zich gesterkt om een aanklacht tegen de chef-kok in te dienen toen in 2019 een vrouw genaamd Aurélie (valse naam) haar verhaal deed. Het vermeende 26-jarige slachtoffer zegt dat Mohammed H. haar seksueel heeft misbruikt. Ook zou hij haar onder dwang massages hebben gegeven op het toilet. De verdachte zou daarnaast meerdere malen hebben geprobeerd om haar te verkrachten. Uit het politieonderzoek komt naar voren dat hij meerdere werknemers vanaf zijn aantreden in 2014 heeft aangerand.

Een ander slachtoffer met de naam Julia vertelt dat zij in 2014 samen met de verdachte werkte. Zij zegt het volgende: "Hij legde zijn handen op mijn billen tijdens het werk, maakte seksuele opmerkingen als ’je bent mooi’". Andrea (valse naam) zegt dat zijn gedrag haar ongemakkelijk maakte. Ook zou er een verkrachting hebben plaatsgevonden in 2018. Het onderzoek is voorgelegd aan de rechtbank. Na de start van het onderzoek werd de man eind februari 2019 gearresteerd. Hij ontkent alle aantijgingen en zegt dat de manager van het restaurant hem zwart wil maken om hem te kunnen ontslaan.

Mohammed H. werd in 1978 geboren in Marokko. Aan het begin van het vorige decennium kwam hij naar Frankrijk. Sinds 2014 werkte hij in het restaurant La Boutarde. Wekelijks maakte hij nieuwe menu’s voor het restaurant. Zijn vrouw herkent hem niet in de verhalen van de vermeende slachtoffers. Ze omschrijft haar man als attent, behulpzaam en vriendelijk.

Voor de advocaat van Julia is de zaak duidelijk. "We hebben identieke getuigenissen van drie slachtoffers die niet in dezelfde periode in het restaurant hebben gewerkt. Kom dus niet praten over een complot tegen de beschuldigde". Volgens advocaat Pégand is de zaak ook belangrijk vanwege het wijdverbreide seksuele misbruik in de restaurantbranche.

In 2019 kaartte Camille Aumont Carnel misbruik in de keuken aan met de campagne "Ik zeg nee chef!". Dat zorgde voor veel anonieme getuigenissen van zowel stagiaires als managers die de misstanden aan het licht brachten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team