Zoeken

Sjeik Al-Qaradawi gaat in Marokko wonen

12 mei 2014 - 11:36 - Marokko

©

Omstreden sjeik Yussuf Al-Qaradawi gaat zich volgens Arabische media in Marokko vestigen. Al-Qaradawi is de voorzitter van de International Union of Muslim Scholars.

Volgens Al Ahdat Al Maghribia eisen meerdere Golfstaten het vertrek van Al-Qaradawi uit Qatar. Zijn vertrek moet de betrekkingen met Doha helpen verbeteren.

Qatar wordt er namelijk van beschuldigd de landen van de Gulf Cooperation Council te hebben willen destabiliseren door bepaalde islamistische bewegingen, waaronder de moslimbroeders in Egypte, te ondersteunen.

De Egyptische Al-Qaradawi woont al jaren in Qatar. Volgens lokale media is zijn aanwezigheid in de regio ongewenst omdat hij islamitische bewegingen dicht bij de Egyptische Moslimbroederschap heeft aangemoedigd om in opstand te komen.

Volgens experts spraken Koning Mohammed VI en de Emir van Qatar Sheikh Tamim, eerder telefonisch over de mogelijke komst van Al-Qaradawi naar Marokko.

Al Khabar meldt echter dat Algerije vrijwillig is om Al Qaradawi te verwelkomen als de sjeik belooft zich niet bezig te houden met politiek.

Yusuf Al-Qaradawi, 88, trouwde in 2012 met een Marokkaanse vrouw uit Benguerir. In Marokko is hij vooral bekend om zijn omstreden fatwa’s.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team