Zoeken

Youssef neemt senioren mee op ballonvaart in België

23 juli 2021 - 20:20 - Marokko

©

Youssef Kaddar, welzijnswerker in het rusthuis Acacias in Sint-Jans-Molenbeek, nam dinsdagavond zes senioren en een kind mee voor een ballonvaart in het luchtruim van Céroux, in het Belgische Waals-Brabant.

De Marokkaans-Belgische Youssef Kaddar legt uit dat er in het rusthuis een huiswerkschool is, genaamd Papy Booom. "Het idee van deze ballonvaart kwam van een senior en een kind. En met Papy Booom proberen we onszelf elke maand een uitdaging te stellen. Deze maand was de uitdaging een tochtje in een luchtballon", zegt hij aan Bx1.

Lees ook: Aziz uit Lelystad helpt als "buddy" ex-jeugdgedetineerden

Het Molenbeekse rusthuis organiseert regelmatig dit soort projecten. "We hebben ooit bubbelbaden besteld voor de residentie, en we hebben de bewoners ook meegenomen om bokstherapie te doen. Het gaat erom iets anders te zien, iets anders te ontdekken: het is niet omdat je in een verpleeghuis bent dat je geen nieuwe dingen kunt ontdekken," aldus Youssef Kaddar.

Een ervaring die duidelijk in de smaak viel bij de senioren. "Het ging heel goed. We hadden die dag geluk met het mooie weer, het was echt mooi met een heerlijk zonnetje. De lucht was helder en er was heel weinig wind. We hadden een eerste landing in een tarweveld die een beetje moeilijk verliep, daarna gingen we weer omhoog en zijn we uiteindelijk op een andere plaats geland. Alles is heel goed verlopen: alle bewoners hebben ervan genoten, als ze erop terugkijken hebben ze opnieuw kippenvel. Ze blijven ons bedanken voor deze activiteit, waarvan ze dachten dat ze die niet meer zouden doen als ze in een verpleeghuis woonden. Voor hen was het echt de moeite waard.", zegt Youssef Kaddar.

Lees ook: Nuka zet skatepark in Marokko op om kansarme jongeren te helpen

"Voor de activiteit was ik bang, omdat ik hoogtevrees heb. En het was ook angstwekkend voor de senioren! Hoe dichter we bij de grote dag kwamen, hoe meer iedereen door het lint ging! En dan, tijdens en na de ballonvaart, was iedereen verbaasd, het was een geweldige ervaring voor de bewoners en voor mijzelf. Ik zou het graag nog eens doen," voegt Youssef Kaddar eraan toe.

In september vorig jaar werd de dertigjarige welzijnswerker nog door koning Filip geëerd voor zijn werk met ouderen. Youssef Kaddar was toen één van de zes ’coronahelden’ die in de bloemetjes werden gezet door de vorst.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team