Zoeken

Yeshiva studenten uit Israël keren terug naar roots in Marokko

3 februari 2023 - 17:00 - Wereld

©

Als onderdeel van een wereldburgerschapsreis beleefden studenten van de Israëlische Yeshiva Universiteit een geweldige ervaring in Marokko. Het waren voor hen onvergetelijke momenten in het koninkrijk.

Een dertigtal studenten van de Yeshiva University in Israël reisden een week lang door het koninkrijk. De reis maakt deel uit van het programma Wereldburgerschap 2023, dat zich richt op gemeenschap en verantwoordelijkheid, aldus de website van de universiteit. Zij kregen de gelegenheid om Joods erfgoed te bezoeken, culturele bruggen te slaan met moslimstudenten en hun horizon over leiderschap te verruimen.

Lees ook: Marokkaanse studenten vertellen over ervaring in Israël

De studenten bezochten de Polytechnische Universiteit Mohammed VI (UM6P) in Ben Guerir. Ze werden verwelkomd door meer dan 60 studenten geneeskunde en farmacie. Vervolgens reisden ze naar het Atlasgebergte voor een ontmoeting met Yossef Ben-Meir, directeur van de High Atlas Foundation, die tientallen jaren geleden naar Marokko kwam tijdens een missie van het Vredeskorps en nu terugkeert om zijn werk voor sociale rechtvaardigheid op het platteland verder te zetten. Acht van hen vertelden over de Marokkaanse roots van hun familie. "De straten, de cultuur en het erfgoed van mijn voorouders hebben niet alleen mijn Marokkaanse identiteit versterkt, maar ook een band met mijn roots wakker gemaakt die ik nooit voor mogelijk had gehouden. Als de eerste Hazan sinds mijn grootouders die Marokko bezocht, was Marokko meer dan alleen een ervaring voor mij - een echte terugkeer naar mijn roots," vertelt Avior Hazan, student aan de Yeshiva University.

Lees ook: Hebreeuwse cultuur in Marokkaanse universiteit

"Dankzij de reis naar Marokko konden de studenten zich ontwikkelen en kennis opdoen terwijl ze zich onderdompelden in de cultuur van hun familie en hun tijd en energie gaven om anderen te helpen," zei Terri Herenstein, medeoprichtster van het Rabbi Lord Jonathan Sacks Herenstein Centre. "Het uitgesproken karakter en de voorbeeldige leiderschapskwaliteiten die onze studenten onderscheiden, werden duidelijk tijdens deze verrijkende en uitgebreide ervaring. Ik ging weg met nog meer inspiratie en vertrouwen in de Joodse toekomst, wetende dat zij de leiders van morgen zullen zijn," reageerde rabbijn dr. Ari Berman, president van de Yeshiva University.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team