Zoeken

WK-2030: spanningen tussen Spanje en Marokko?

25 oktober 2023 - 19:00 - Sport

©

De interim-president van de Spaanse voetbalfederatie (RFEF), Pedro Rocha, heeft de wens uitgesproken om de finale van het wereldkampioenschap voetbal 2030 in Spanje te zien plaatsvinden. Een verklaring die slecht werd ontvangen in Marokko, dat de bouw van een groot stadion in Casablanca plant om de laatste wedstrijd van het wereldkampioenschap te hosten.

Gevraagd naar de bouw door Marokko van een groot stadion met een capaciteit van meer dan 110.000 zitplaatsen in Benslimane, nabij Casablanca, om de finale van het WK-2030 te huisvesten, uitte Pedro Rocha de wens dat deze laatste wedstrijd van de competitie in Spanje zou plaatsvinden. "We moeten hieraan werken, we hebben een heel jaar om te beslissen," zei hij na afloop van de Liga-vergadering die afgelopen maandag plaatsvond.

Lees ook: Dit gaat het WK-2030 aan Marokko kosten

Volgens El Futbolero heeft Spanje reeds de stadions gekozen die de wedstrijden van het WK-2030 zullen huisvesten. Het gaat om Santiago Bernabéu en Metropolitano in Madrid, Spotify Camp Nou en Stage Front Stadium van Espanyol in Barcelona, Mestalla in Valencia, Balaídos in Vigo, Riazor in Coruña, El Molinón Enrique Castro "Quini" in Gijón, San Mamés in Bilbao, Reale Arena in San Sebastián, La Romareda in Zaragoza, La Nueva Condomina in Murcia, La Cartuja in Sevilla, La Rosaleda in Malaga, en Estadio Gran Canaria in Las Palmas.

Bladna.nl