Voetbal: Marokko verrast door Irak

14 oktober 2023 - 10:30 - Sport

©

In aanloop naar de Olympische Spelen van Parijs 2024 heeft het Marokkaanse olympische team met 1-0 verloren van Irak, afgelopen donderdag in het Père-Jégo stadion in Casablanca.

Ondanks een goede start van de wedstrijd, konden de spelers onder leiding van Issam Charaï, die enkele weken geleden met zijn spelers de Afrika Cup U23 won en Brazilië versloeg, de netten niet vinden.

De 42ᵉ minuut bleek cruciaal toen de Iraakse speler Amin Al-Hamawi het enige doelpunt van de wedstrijd scoorde. Marokko deed meerdere pogingen om de score gelijk te trekken, maar een gebrek aan precisie en overhaasting speelden in het nadeel van de teamgenoten van Chadi Riad.

In de tweede helft bleven de Marokkanen kansen creëren zonder te scoren. De Irakezen misten een kans om hun voorsprong te verdubbelen aan het einde van de wedstrijd. Uiteindelijk bleef de score op 1-0 voor Irak.