Zoeken

Rubiales-affaire brengt Marokko’s WK-kandidatuur in gevaar

4 september 2023 - 17:30 - Sport

©

Het Hof van Arbitrage voor Sport heeft een dringend verzoek ontvangen van de Spaanse regering om Luis Rubiales, de voorzitter van de Spaanse voetbalbond, tijdelijk te schorsen. Spanje vreest dat het controversiële gedrag van Rubiales de gezamenlijke kandidatuur van Spanje, Portugal en Marokko voor het WK van 2030 in gevaar brengt.

Volgens documenten ingezien door El País heeft de Spaanse regering gevraagd om een voorlopige schorsing van Rubiales totdat de zaak rondom de gedwongen kus aan de speelster Jenni Hermoso is opgelost. Men vreest dat de situatie schadelijk zal kunnen zijn voor het imago van Spanje én het Spaanse voetbal.

Lees ook: Rubiales-affaire: een kus die Marokko duur kan komen te staan

Daarnaast maakt de regering van Pedro Sanchez zich ernstige zorgen dat het gedrag van Rubiales de gezamenlijke kandidatuur voor het WK-2030 met Marokko en Portugal ondermijnt. Er wordt ook melding gemaakt van een dreigbrief die Rubiales naar de UEFA heeft gestuurd, waardoor de deelname van Spaanse teams en het nationaal elftal aan internationale competities op het spel staat.

Lees ook: Zaak Rubiales: kandidatuur Marokko voor WK 2030 in gevaar?

De wereldvoetbalbond FIFA heeft Rubiales al voor 90 dagen geschorst. Nu is het aan het Hof van Arbitrage voor Sport om te beslissen of het gedrag van Rubiales daadwerkelijk schadelijk is voor Spanje’s reputatie. Miguel Pajuelo, de voorzitter van het Hof van Arbitrage voor Sport, is de enige die het gedrag van Rubiales tot nu toe als "zeer ernstig" heeft bestempeld. Het is aan de overige vijf leden om te beslissen of een voorlopige schorsing gerechtvaardigd is.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team