Zoeken

WK-2026: Marokko uitgeschakeld door Task Force?

28 mei 2018 - 18:00 - Sport

©

Wordt Marokko nog voor de stemming voor de organisatie van het WK-2026 uitgeschakeld? De vraag wordt opnieuw gesteld als gevolg van hardnekkige geruchten die sinds gisteren de ronde doen over de eliminatie van het koninkrijk door de Task Force van de FIFA.

Marokko zal volgens deze geruchten nog deze week uitgeschakeld worden. Een lid van de Task Force die Marokko onlangs bezocht, zou verklaringen in de zin hebben gedaan aan buitenlandse media. Zvonimir Boban zou hebben verklaard dat het besluit om Marokko te elimineren werd genomen vanwege de zwakke infrastructuur en logistiek in de vijf bezochte steden, met name Casablanca, Tanger, Tetouan, Marrakech en Agadir.

Andere berichten stellen dat Marokko zal worden uitgeschakeld vanwege de politieke situatie in het land en met name de recente evenementen in de Rif en in Jerada, en de massale boycot van een aantal bekende merken.

Het organisatiecomité Morocco 2026 wordt deze week in ieder geval op het hoofdkwartier van de FIFA in Zurich verwacht om enkele vragen te beantwoorden over het dossier van Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team