Zoeken

WK-2026: 104 stemmen voor Marokko volgens baas voetbalbond

28 mei 2018 - 20:00 - Sport

©

Nog een dikke twee weken wachten om te weten of Marokko het WK-2026 mag organiseren, behalve als de Task Force van de FIFA daar anders over besluit. Marokko blijft intussen ambassadeurs de wereld in sturen om stemmen te winnen.

Volgens Fouzi Lekjaa, voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond, is Marokko reeds in staat om 104 stemmen te krijgen tijdens de verkiezing op 14 juni.

"Met zijn vaardigheden, zijn intelligentie en met een collectief werk van alle actoren, kan Marokko op 13 juni 104 stemmen behalen", verklaarde Lekjaa aan Le Matin.

Lekjaa, zeer optimistisch, roept de Marokkanen op om samen de kandidatuur van Marokko te promoten. "Als iedereen deelneemt zal ons droom om het WK te organiseren op 13 juni werkelijkheid worden", aldus de voetbalverantwoordelijke.

Het organisatiecomité Morocco 2026 wordt woensdag op het hoofdkwartier van de FIFA in Zürich verwacht om enkele vragen te beantwoorden van de Task Force. Tijdens het bezoek van het comité werden namelijk infrastructuurproblemen waargenomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team