Zoeken

WK-2026: baas FIFA reageert op geruchten uitsluiting Marokko

6 juni 2018 - 17:00 - Sport

©

Gianni Infantino, baas van de Wereldvoetbalbond FIFA, werd er maandenlang van beschuldigd de kandidatuur van Marokko voor de organisatie van het WK-2026 te hebben willen blokkeren ten voordele van de Verenigde Staten.

In een interview met 24h ontkent Infantino dat ferm. "Het is onze taak om ervoor te zorgen dat het proces correct verloopt. Dat hebben we ook gedaan. Ik denk dat het transparant is geweest en als voorbeeld kan dienen voor veel sporten over de hele wereld.", aldus de baas van de FIFA.

"We moeten er zeker van zijn dat de competitie in een land kan worden gehouden. Anders worden wij ook bekritiseerd. Als we het niet zouden doen, zou iedereen zich kunnen melden bij het congres", vervolgde Infantino, voor wie de FIFA een gedetailleerd rapport nodig heeft van professionals om te zien of een kandidatuur geldig is.

Geruchten dat de FIFA, via de Task Force, probeerde de kandidatuur van Marokko vóór de stemming te elimineren is volgens Infantino onjuist. "De geruchten dat de procedure er enkel was om Marokko uit te sluiten, waren vals. We moeten de regels volgen. Anders is de procedure nutteloos. Als we de druk niet aankunnen moeten we van baan veranderen. We moeten blijven doen wat goed is. Dat is de reden waarom een technisch rapport nodig is. Het is gebaseerd op feiten."

De kandidatuur van Marokko werd enkele dagen geleden goedgekeurd door de Task Force van de FIFA. Op 13 juni zal de organisator van het WK-2026 tijdens een stemming worden verkozen.

Bladna.nl