Zoeken

Winkels verlaten massaal Arribat Center in Rabat

22 februari 2024 - 09:00 - Marokko

©

Het winkelcentrum Arribat Center in Rabat, met een oppervlakte van 45.000 m² verdeeld over drie niveaus, is het grootste winkelcentrum van de Marokkaanse hoofdstad. Maar de situatie is niet goed. Steeds meer winkels sluiten hun deuren.

Al meer dan vijftien merken zijn vertrokken uit Arribat Center. Onder hen bevinden zich zelfs merken die zich kort na de opening van het centrum, vlak voor de Covid-19 pandemie, in het winkelcentrum vestigden.

Lees ook: Lefties opent winkel in Rabat

De oorzaken van de leegloop zijn complex. Volgens Challenge zijn de dalende bezoekersaantallen - een gevolg van de verminderde koopkracht door de economische crisis - een belangrijke factor. De hoge huurprijzen, die meer dan 30% van de omzet van sommige winkels bedragen, vormen een extra struikelblok. Dit is twee tot drie keer hoger dan de internationale norm.

Lees ook: Marokkanen gaan massaal luxe shoppen in Spanje

De vraag is of de leegloop tot een conflict tussen de directie van Arribat Center en de huurders zal leiden. Sommige huurders eisen een aanzienlijke huurverlaging om te blijven. Ondertussen maakt de groep Aksal, een andere grote ontwikkelaar van winkelcentra, zich op om in 2025 de Morocco Mall Rabat te openen. Dit winkelcentrum zal twee keer zo groot zijn als Arribat Center. Dit kan de positie van Arribat Center, dat eigendom is van Foncière Chellah, een dochteronderneming van CDG Développement, verder verslechteren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team