Zoeken

Al Hoceima onder sneeuw (foto’s)

26 februari 2024 - 16:00 - Marokko

©

Het Rifgebergte in de provincie Al Hoceima is bedekt met een witte laag sneeuw na de sneeuwval van afgelopen weekend. De lokale bevolking is blij met de sneeuw, die een welkome afwisseling is van de droge wintermaanden.

De temperaturen in de Rif zijn de afgelopen dagen flink gedaald, tot onder het vriespunt. De sneeuwval is goed nieuws voor de watervoorziening in de regio. De sneeuw smelt in de loop van de lente, waardoor de grondwaterstand wordt aangevuld.

Lees ook: Gebrek aan sneeuw heeft ernstige gevolgen voor Oukaïmeden

Ook in Tanger en de provincie Fahs-Anjra valt er sinds maandag veel regen. Er wordt in totaal 20 millimeter regen verwacht in de komende 24 uur.

Lees ook: Waarschuwing voor sneeuw in Marokko

De weersvoorspellingen voor de rest van de week zijn wisselvallig. In het Atlasgebergte, het zuidoosten, het zuiden van de oostelijke regio en de fosfaatvelden zal het koud zijn, met kans op vorst. In de gebieden Tanger, Loukkos, Gharb, Rif, Saïss, de fosfaatvelden, Gharb, de vlaktes ten noorden van El Jadida, de Middellandse Zeekust, het noorden van de oostelijke regio en het Midden- en Hoge Atlas valt er regen of motregen. In de centrale vlaktes en de Kleine Atlas is er kans op lichte regenval.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team