Zoeken

Marokkanen gaan massaal luxe shoppen in Spanje

13 november 2023 - 21:00 - Wereld

©

Sevilla is uitgegroeid tot de favoriete bestemming van Marokkanen voor luxetoerisme. Steeds meer reizigers trekken vanuit Casablanca naar de Andalusische hoofdstad voor een shoppingtrip.

Bimba y Lola-tassen, Adolfo Domínguez-rokken of een Swarovski-horloge zijn de nieuwe trends onder Marokkaanse toeristen die zich haasten naar de voordelig geprijsde winkels van Sevilla Fashion Outlet, een winkelcentrum van premium merken aan lage prijzen. In deze winkels vinden bezoekers topmerken zoals Karl Lagerfeld, Nike, Under Armour en Columbia, maar ook Scalpers of Silbon, met kortingen tot wel 60% op de oorspronkelijke prijs.

Lees ook: Koning Marokko shopt voor zoon Moulay Hassan in New York

Marokkaanse toeristen kunnen er een Bimba y Lola-tas voor 1200 euro, een Boss-broek voor meer dan 500 euro en een Swarovski-ring voor 700 euro bemachtigen. De toestroom van buitenlandse toeristen heeft sinds het begin van het jaar de verkopen van het winkelcentrum met 12% doen stijgen, meldt El Español. Marokkanen vertegenwoordigen de grootste groep niet-EU buitenlanders die in deze winkels kopen. Zij zijn goed voor 61% van de totale aankopen, ver boven de Argentijnen (4%) en Colombianen (2%).

Lees ook: Spaanse Costa del Sol wil nog meer Marokkaanse toeristen

Het hoog aantal Marokkaanse toeristen is te danken aan de toename van directe vluchten tussen Sevilla en de Marokkaanse steden Marrakech, Rabat, Tanger en Casablanca. De eerste drie worden uitgevoerd door Ryanair en de laatste door Royal Air Maroc, die sinds augustus vorig jaar vier vluchten per week op deze route uitvoert. Vorig jaar bezochten 70.526 Marokkaanse toeristen Sevilla, volgens gegevens van het Marokkaans verkeersbureau (ONMT).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team