Zoeken

Will Smith, Adil El Arbi en Bilall Fallah in actie voor Marokko (video)

16 september 2023 - 18:00 - Cultuur

©

Hollywood-ster Will Smith en de Marokkaans-Belgische regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah, die samen de film "Bad Boys 3" regisseerden, roepen op tot donaties voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko.

"Salam Aleikoem," begroeten de drie celebs hun fans in een video op Instagram. "Ik weet zeker dat jullie allemaal hebben gehoord van de tragische aardbeving in Marokko," zegt Will Smith, die ook vertelt dat beide regisseurs van Marokkaanse afkomst zijn en familie in het getroffen gebied hebben. Will Smith, die een goede vriend van het duo is, was eerder dit jaar zelfs aanwezig op het huwelijk van Adil El Arbi in Tanger.

Lees ook: Madonna helpt slachtoffers aardbeving Marokko

De Amerikaanse acteur, die ook een speciale band met Marokko heeft dankzij meerdere bezoeken aan Marrakech, spreekt over "de vele uitdagingen waarmee de Marokkanen worden geconfronteerd in de nasleep van de aardbeving." Volgens Will Smith is zijn eigen huis in de Verenigde Staten een eerbetoon aan de traditionele Marokkaanse ambachten.

Lees ook: Aardbeving Marokko: Koning Mohammed VI schenkt miljard dirham

Adil El Arbi benadrukt in de video de dringende behoeften van de aardbevingsslachtoffers, zoals "voedsel, medicijnen, water en onderdak" en wijst op de noodzaak van wederopbouw in de afgelegen gebieden die het zwaarst zijn getroffen. Bilall Fallah rondt de oproep af door mensen uit te nodigen om te doneren via het portaal van de Algemene Schatkist van het Koninkrijk Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team