Zoeken

Wilders provoceert weer met cartoonwedstrijd van profeet Mohammed

30 december 2019 - 11:03 - Wereld

©

Nieuwe provocatie van Geert Wilders. De PVV-leider heeft "voor de grap" een nieuw cartoonwedstrijd van de profeet Mohammed op Twitter georganiseerd.

De politicus riep zaterdag zijn volgers op om hem cartoons van de profeet in te sturen. Gisteren tweette hij dat hij zijn doel had bereikt bij een afbeelding van de profeet en het tekstje "End of contest".

Wilders legde vervolgens zijn plan uit. "Binnen 4 uur was de aankondiging vd contest via ANP, Reuters en andere persbureaus wereldnieuws. Mét vermelding vd de reden: fatwa’s blijven onbestraft en de vrijheid van meningsuiting wordt niet verdedigd. De lafheid exposed. Mission accomplished. Einde contest."

De PVV-leider wilde met de organisatie van een cartoonwedstrijd de weigering van de Pakistaanse regering om de prediker Khadim Hussain Rizvi te arresteren, die er op Twitter mee had gedreigd Wilders te onthoofden, aan de kaak stellen.

De extreemrechts leider had in augustus al een cartoonwedstrijd willen organiseren maar zag daarvan af om "veiligheidsredenen". "Ik ben mijn vrijheid al kwijt en zal die waarschijnlijk nooit meer terugkrijgen. Dat is onverkropbaar, maar ik zal mijn missie en strijd tegen de islam daar nooit om staken en voor geen dreigement buigen. Maar het gaat niet alleen om mij. Inmiddels lopen ook anderen gevaar door alle dreigementen van extreme moslims die niet alleen mij maar heel Nederland als doelwit zien en meer van de dood en terreur houden dan van het leven. Veiligheid van mensen gaat voor alles.", verklaarde hij toen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team