Zoeken

Nieuwe wetten over motorfietsen en plastic tasjes vrijdag van kracht in Marokko

30 juni 2016 - 18:46 - Marokko

©

Vanaf morgen, vrijdag 1 juli, zullen twee nieuwe wetten van kracht zijn in Marokko. De eerste wet verbiedt het gebruik van plastic tasjes. In de tweede tekst worden kentekens voor motorfietsen verplicht.

Ruim een jaar geleden had het ministerie van Vervoer de invoering van de nieuwe wet over de verplichte kentekenregistratie voor motorfietsen aangekondigd. Eigenaars van motorfietsen die de wet overtreden mogen een flinke boete verwachten.

De tekst zorgt echter voor ontevreden reacties in Marokko. In Casablanca werd enkele dagen geleden een betoging georganiseerd tegen de wet. De demonstranten zijn voornamelijk ontevreden met de kosten en de lange procedure van de kentekenregistratie.

Onderminister Najib Boulif van Vervoer heeft intussen een versoepeling van de administratieve procedures aangekondigd voor motorfietsen van 50cc en 90cc. Hij sprak zich echter niet uit over de kosten van de registratie.

Morgen zal in Marokko ook de productie, commercialisatie en gebruik van plastic tasjes definitief worden verboden. Het koninkrijk is één van de grootste verbruikers van plastic tasjes in de wereld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team