Zoeken

Sterke wereldwijde vraag naar Marokkaans handwerk

6 juni 2021 - 19:40 - Economie

©

Door de goede reputatie van Marokkaanse handwerkproducten op de wereldmarkt vormen deze artikelen een belangrijk deel van de exportomzet van het koninkrijk.

De export van Marokkaanse ambachtelijke producten is sterk gestegen in de eerste vier maanden van dit jaar. Zo groeide de export van deze producten naar Canada met 68% en steeg de uitvoer van handwerkproducten naar de Verenigde Staten met 10% ten opzichte van de eerste vier maanden van 2020, meldt het Marokkaanse ministerie van Ambacht.

In Europa is er sprake van een nog grotere groei van de import van Marokkaans ambachtsproducten. Zo is de uitvoer van deze producten naar België met 124% toegenomen en zijn er in de eerste vier maanden van het huidige jaar 93% meer ambachtelijke producten uit Marokko naar Frankrijk verscheept, meldt het ministerie.

Ook op de markten van Duitsland (+71%), Nederland (+52%) en Italië (+49%) is de invoer van Marokkaans ambachtswerk gestegen. Japan (+89%) en Australië (242%) hebben in de eerste vier maanden van 2021 eveneens meer van deze producten afgenomen ten opzichte van dezelfde periode in 2020.

De totale groei van de export van handwerk naar Europa bereikt 48% en de uitvoer van deze producten naar de Verenigde Staten is met 26% toegenomen. De Arabische landen hebben in het begin van dit jaar 16% meer ambachtelijke producten uit Marokko geïmporteerd. Deze drie grote markten zijn goed voor 90% van de totale export van Marokkaanse handwerkproducten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team