Zoeken

VS importeert het meest Marokkaanse ambachtsproducten

18 augustus 2022 - 12:20 - Economie

©

Na een moeilijke periode omwille van de impact van de coronapandemie, is er nu een herstel merkbaar in de sector van de ambachten. In de eerste zeven maanden van het lopende jaar steeg de uitvoer van Marokkaans handwerk met 21%.

De groei komt overeen met een omzet van 595,70 miljoen dirham, tegen 494,20 miljoen dirham het voorgaande jaar, aldus het ministerie van Ambachten. Bijna alle producten hebben goed gepresteerd.

Lees ook: Marokkaanse ambacht: export stijgt met 50%

Met name de vraag naar aardewerk en steenproducten is zeer sterk gestegen en bereikte eind juli een omzet van 180,38 miljoen miljoen dirham, wat een marktaandeel van 30% vertegenwoordigt. Daarna volgt de export van tapijten met een stijging van 131% ten opzichte van een jaar eerder, tot een totaalbedrag van 121,35 miljoen dirham. Een duidelijke vooruitgang is ook geboekt door de makers van manden en traditionele kleding, waarvan de uitvoer met respectievelijk 42% en 100% is gestegen, aldus het ministerie.

Lees ook: Marokkaanse producten willen Amerikanen verleiden

Wat de landen van bestemming betreft, staan de Verenigde Staten gedurende deze periode op de eerste plaats met meer dan 217,31 miljoen dirham, een stijging met 62%, en een aandeel van 36% in de export van Marokkaans handwerk. Daarna volgt Frankrijk, met bijna 89,60 miljoen dirham aan ingevoerde Marokkaanse ambachtelijk vervaardigde goederen, een stijging van 5%, waarmee in dezelfde periode een aandeel van 15% werd bereikt. Bovendien komt meer dan de helft van de uitvoer van Marokkaans handwerk uit Casablanca, meldt dezelfde bron.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team