Zoeken

Wereld-Marokkanen met vooraf gekocht ticket krijgen voorrang in Spaanse havens

17 juni 2023 - 16:00 - Marokkanen in het buitenland

©

De onderafgevaardigde van de Spaanse regering in Cadiz, José Pacheco, kondigde vrijdag aan dat reizigers met een vooraf gekocht ticket voorrang krijgen bij het inschepen in de havens van Algeciras en Tarifa tijdens de Operatie Marhaba.

Marokkanen uit Europa die hun tickets van tevoren hebben gekocht, zullen als eersten inschepen in de havens van Algeciras en Tarifa, zei Pacheco tijdens de eerste vergadering van het provinciale stuurcomité van Operatie Marhaba 2023, eraan toevoegend dat andere reizigers "hun tickets moeten laten controleren en een andere route moeten nemen". Maar, benadrukt hij, "het is niet nodig om lang van tevoren te boeken", met name omdat er verkooppunten langs de weg zijn geïnstalleerd. De onderafgevaardigde raadt reizigers eerder aan de tickets te kopen "wanneer ze ongeveer weten om hoe laat ze in de haven zullen aankomen".

Lees ook: Operatie Marhaba: een belasting tussen Spanje en Marokko?

Er werden reeds 8000 tickets verkocht voor de data voorafgaand aan Eid ul-Adha, zei Pacheco, benadrukkend dat de vroege ticketverkoop het organisatiecomité in staat zal stellen de nodige regelingen te treffen om de doorstroming van reizigers te vergemakkelijken. Hij kondigde ook aan dat de parkeerplaats van Los Barrios, die de afgelopen zeven jaar dicht is gebleven, ook dit jaar niet zal worden gebruikt voor de zomeroperatie. Pacheco benadrukte tevens de niveaus van doorstroming en veiligheid die de afgelopen jaren zijn bereikt, ondanks de constante toename van passagiers en voertuigen.

Er wordt alles aan gedaan om Marokkanen uit Europa een reis "onder de beste veiligheids- en comfortomstandigheden" te garanderen, zonder het dagelijkse leven en de rust van de inwoners van Campo Gibraltar te verstoren, aldus Pacheco, eraan toevoegend dat de piekperioden worden verwacht tussen 24 en 27 juni, de vooravond van Eid ul-Adha, evenals op 28 en 29 juni, 29 juli en 1 augustus, en eind augustus voor de retourfase. Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft 19.441 politieagenten ingezet voor Operatie Marhaba 2023, een stijging van 21,4% ten opzichte van 2022, schrijft La Voz Digital.

Lees ook: Operatie Marhaba: een belasting tussen Spanje en Marokko?

De havens van Algeciras en Tarifa zijn samen goed voor 88,3% van de bootoversteken, 73,2% van de passagiers en 73,6% van de voertuigen tijdens de heenfase, voegt de onderafgevaardigde eraan toe. In totaal reisden tijdens de heenfase van Operatie Marhaba 2022, 2.139.582 passagiers en 514.259 voertuigen via deze twee havens.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team