Zoeken

Marokko protesteert tegen arbitrage in halve finale WK

16 december 2022 - 12:00 - Sport

©

De Marokkaanse voetbalbond FRMF heeft donderdag bij de FIFA een klacht ingediend tegen de in zijn ogen oneerlijke arbitrage in de halve finale van het WK voetbal tegen Frankrijk. Marokko won met 2-0 en speelt zaterdag de troostfinale.

Voetbalbond FRMF heeft een officiële klacht ingediend bij de FIFA tegen de flagrante scheidsrechterlijke fouten van de Mexicaan César Arturo Ramos, tijdens de wedstrijd Marokko-Frankrijk (0-2) in de halve finale van het WK 2022, schrijft RTL Nieuws.

Lees ook: Marokko verlaat WK met opgeheven hoofd

De Marokkaanse voetbalbond gaat in een verklaring op zijn website niet in op specifieke incidenten, maar één van de meest besproken momenten was de vermeende overtreding van Theo Hernández op Sofiane Boufal. De Atlas Leeuwen dachten dat ze een strafschop zouden krijgen, maar in plaats daarvan ontving Boufal een gele kaart.

Lees ook: Opstelling Marokkaans elftal voor Marokko-Frankrijk op WK

Door het verlies tegen Frankrijk kwam het WK-avontuur van Marokko tot een einde. De ploeg van bondscoach Walid Regragui versloeg Kroatië, België, Canada, Spanje en Portugal en speelt zaterdag nog de WK-troostfinale tegen Kroatië.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team