Zoeken

Wat Walid Regragui vertelde tijdens de persconferentie (video)

22 maart 2024 - 13:00 - Sport

©

Bondscoach Walid Regragui heeft tijdens een persconferentie in aanloop naar de vriendschappelijke wedstrijd van deze vrijdag tegen Angola, voor het eerst gesproken over de keuze van Brahim Diaz om voor Marokko te spelen. De speler was lange tijd in beeld bij Spanje.

Regragui onthulde dat de gesprekken met Diaz anderhalf jaar duurden en dat de timing het grootste struikelblok was. "Het ging er niet om of Brahim Marokko wilde vertegenwoordigen, maar om het juiste moment", aldus de bondscoach.

Lees ook: Komst Brahim Diaz problematisch voor Hakim Ziyech?

De bondscoach prees de loyaliteit van Diaz. "Hij hield zijn woord toen hij naar Real Madrid ging en hij is niet van mening veranderd. Het is een geweldige speler die dat elk weekend bewijst. Hij koos ervoor om voor Marokko te spelen toen Spanje hem ook wilde, en koos dus voor de Atlas Leeuwen. Ik denk dat hij de harten van de Marokkanen zal winnen."

Naast Diaz sprak Regragui ook over de komst van Eliesse Ben Seghir, een jonge speler die ondanks druk toch voor Marokko koos. "Hij is een beloftevolle speler die zijn stempel zal drukken. Hij werd onder druk gezet om niet voor Marokko te kiezen, op 19-jarige leeftijd is dat niet eenvoudig. Hij heeft zeker de tijd nodig om zich aan te passen, we moeten hem begeleiden en ik ben ervan overtuigd dat hij een geweldige speler zal worden."

Lees ook: Ziyech viert verjaardag met teamgenoten in Marokko (video)

Tijdens dezelfde persconferentie reageerde Regragui op kritiek op zijn 4-1-4-1-formatie. De bondscoach verdedigde zijn keuzes en benadrukte het belang van stabiliteit. "We hebben stabiliteit nodig in de nationale ploeg. Toen ik de 4-1-4-1-formatie in de halve finale van het WK wilde veranderen, wilden jullie me lynchen, en toen ik hem opnieuw gebruikte, eisten jullie verandering."

Regragui benadrukte ook dat hij zich moet aanpassen aan de beschikbare spelers. "Ik ben geen koppige trainer, maar iemand die zich aanpast aan het potentieel dat ik in mijn team heb en hoe ik mijn team wil laten spelen. We hebben de Afrika Cup in eigen land en we moeten goed presteren onder druk en onze spelers op hun posities plaatsen zodat ze het beste uit zichzelf halen."

Lees ook: Eliesse Ben Seghir rechtvaardigt keuze voor Marokko

De bondscoach riep ook op tot geduld. "Sinds mijn komst heb ik 18 wedstrijden gespeeld, wat nog niet eens de helft is van de wedstrijden in de Botola. Als je spelers maar kort hebt, moet je ze bepaalde gewoontes aanleren. Denk niet dat je FIFA speelt waar je in 3 dagen een specifiek schema kunt opleggen aan spelers die er niet gewend aan zijn. We zijn geen goochelaars. Het is belangrijk om een ​​balans te vinden in onze plannen", concludeerde hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team