Zoeken

Spaanse krant spot met Marokkaanse binationals

6 december 2022 - 14:00 - Sport

©

Van de 26 spelers in het Marokkaans elftal zijn er 14 in het buitenland geboren. Daarmee is heeft Marokko de ploeg met de meeste "buitenlanders" op het WK. De kracht van de Atlas Leeuwen is hun dubbele nationaliteit. Vandaag, dinsdag, staan onder meer de in Spanje geboren Achraf Hakimi en Munir Mohamedi tegenover Spanje.

De tegenstander van Spanje in de ronde van 16 is Marokko. Het team bestaat uit 14 buitenlandse spelers uit zes verschillende landen. Onder hen zijn twee Spanjaarden: de in Madrid geboren en door Real Madrid opgeleide rechtsback Achraf Hakimi en de in Melilla geboren en door Sebta opgeleide doelman Munir Mohamedi, meldt La Vanguardia in een artikel getiteld "Spanje tegen het VN-team". De Marokkaanse pers bekritiseerde dit artikel sterk en noemde het racistisch.

Lees ook: Achraf Hakimi: "In Marokko krijg ik meer vertrouwen dan bij PSG"

Naast deze twee "Spanjaarden" heeft het Marokkaanse team ook vier "Nederlandse" spelers. Het gaat om Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui, Sofyan Amrabat en Zakaria Aboukhal. Drie andere Atlas Leeuwen werden geboren in Frankrijk (Sofiane Boufal, Amine Harit en Romain Saïss), één in Canada (Yassine Bounou), één in Italië (Walid Cheddira) en drie in België (Selim Amallah, Ilias Chair en Bilal El Khannous).

Deze spelers met een dubbele nationaliteit zijn de kracht van Marokko. Ze komen echter in een vervelende situatie terecht wanneer het koninkrijk een wedstrijd tegen hun thuisland moet spelen. Dit was het geval met El Khannouss en Ilias Chair in de wedstrijd tegen België. Hetzelfde zou dinsdag ook kunnen gebeuren met Abdelssamad Ezzalzouli, de aanvaller van FC Barcelona die momenteel wordt uitgeleend aan Osasuna.

Lees ook: Tot 2000 dollar voor ticket Marokko-Spanje op zwarte markt

Ez Abde had het aanbod van Marokko om hem in december op te roepen voor deelname aan de Afrika Cup in januari afgewezen en koos ervoor om bij FC Barcelona te blijven in de hoop door Luis Enrique te worden opgeroepen voor de nationale ploeg. Maar de jonge speler veranderde van gedachten en accepteerde de oproep van Marokko voor het WK in Qatar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team