Zoeken

VS-ambassadeur in Rabat wil Amerikanen verdedigen en terrorisme bestrijden

30 september 2013 - 17:00 - Marokko

©

Dwight Bush, de nieuwe Amerikaanse ambassadeur in Rabat, verklaarde vorige week voor het Amerikaans Congres in Washington, dat hij in Marokko de Amerikanen wilde verdedigen en het terrorisme bestrijden.

"Als U mijn benoeming bevestigd, zal ik ijveren voor betere betrekkingen met Marokko, het stimuleren van de Amerikaanse export naar dat land, de bescherming van de mensenrechten, de strijd tegen gewelddadig extremisme en een betere militaire samenwerking. Mijn prioriteit is de verdediging van de belangen van Amerika en de Amerikaanse burgers die in Marokko werken", aldus Dwight Bush.

Alle ambassadeurs van Amerika moeten, na hun benoeming door de president, de goedkeuring krijgen van het Congres.

De diplomaat herinnerde eraan dat Marokko een belangrijke bondgenoot van de VS was, en somde de politieke hervormingen op die er waren ingevoerd. Ook sprak hij over het Millennium Challenge-programma van 697,5 miljoen dollar en de vrijhandelsovereenkomst dankzij dewelke de export van de VS naar Marokko met 369% is gestegen.

Dwight Bush verwees eveneens naar het steeds groeiende aantal Amerikaanse investeerders in Marokko. Tenslotte oordeelde hij dat, met de uitbreiding van de haven Tanger Med, de VS goederen via Marokko naar Europa, het Midden-Oosten en Zuid-Afrika zou kunnen exporteren.

Bladna.nl