Zoeken

Vrouwenvoetbal: Kenza Dali hoopt dat Algerije het niveau van Marokko zal bereiken

8 augustus 2023 - 10:00 - Sport

©

Kenza Dali, Frans-Algerijnse middenveldster van het Frans elftal, juicht de kwalificatie van drie Afrikaanse teams, waaronder Marokko, voor de achtste finales van het WK-vrouwenvoetbal toe en hoopt dat Algerije op een dag dit niveau zal bereiken. Haar team neemt het dinsdag op tegen de Leeuwinnen van de Atlas.

Tijdens een persconferentie op maandag om de achtste finale tegen Marokko van dinsdag te bespreken, prees de 32-jarige Kenza Dali de opkomst van het vrouwenvoetbal in Afrika en verheugde zich over de kwalificatie van Marokko, Nigeria en Zuid-Afrika voor de achtste finales. "Ik ben erg blij om drie Afrikaanse teams in de 8e finales te zien. Marokko speelt heel goed voetbal, we hebben Nigeria gezien met enorme fysieke en technische kwaliteiten...", vertelde ze aan de krant Le Parisien.

Lees ook: Algerijnse media negeren overwinning Atlas Leeuwinnen

Geboren in Frankrijk uit Algerijnse ouders, hoopt de middenveldster van de Franse ploeg dat het Algerijnse vrouwenteam op een dag ook een dergelijk niveau zal bereiken. "Ik ken de coach van Algerije goed (Farid Benstiti). Ik denk dat hij ook vooruitgang boekt aan zijn kant," merkte ze op.

Met betrekking tot de wedstrijd tegen Marokko, verzekert Kenza Dali dat de Franse ploeg zich ervan bewust is dat de ontmoeting niet gemakkelijk zal zijn. "Zoals de coach zei, hebben we de tegenstander geanalyseerd. We hebben de sleutels. Ik ga ze niet onthullen. We weten dat Marokko heel goed verdedigt. Ze zijn ook in staat om de tegenstander te doen lijden. We verwachten niet na vijf of tien minuten te scoren. We moeten kalm blijven... Er zijn verrassingen geweest in dit WK," verklaarde de middenveldster.

Lees ook: Koning Mohammed VI trots op Leeuwinnen van de Atlas

Kenza Dali sprak ook over Anissa Lahmari, nummer 10 van de Leeuwinnen van de Atlas, die ze leerde kennen toen ze nog "heel jong" was bij PSG. "Ze had altijd enorm veel technische kwaliteiten. Ze speelt met veel vrijheid. Het spel van Marokko past haar heel goed. Ze speelt als een valse nummer 10. De meerderheid van de Marokkaanse aanvallen loopt via haar. Ik ben blij haar op dit niveau te zien."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team