Zoeken

Marokkaan reed vrouwen met opzet aan in Zwijndrecht

5 februari 2015 - 22:11 - Wereld

©

Een 32-jarige man uit Marokko heeft in september vorig jaar opzettelijk vijf vrouwen aangereden met een gestolen auto in Zwijndrecht.

Volgens het Algemeen Dagblad had de man geen rijbewijs. Hij stal de autosleutels van een werknemer in een eettent en begon aan zijn ’horrorrit’.

Hij achtervolgde eerst een vrouw op een fiets. Toen zij haar fiets achterliet en wegrende achtervolgde hij haar en stopte pas toen ze hem een klap gaf. Kort daarop reed hij een vrouw aan die haar hond uitliet en een derde vrouw op de fiets. Toen ze viel reed hij nogmaals tegen haar aan. Hij vervolgde haar vervolgens te voet, mishandelde haar en rende weg met haar tas. Hij probeerde daarna nog twee vrouwen die getuigen waren van de eerdere aanval omver te rijden.

De politie werd gewaarschuwd en zette de achtervolging in. De verdachte vloog uit de bocht en probeerde nog weg te rennen maar de agenten waren sneller en arresteerden hem.

Woensdag vertelde Fouad G. dat hij zich niets meer herinnerde omdat hij drugs had genomen. Het Openbaar ministerie eist een celstraf van 14 maanden en een schadevergoeding van 2500 euro aan de slachtoffers. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Fouad G. wordt ook in Spanje gezocht waar hij bij verstek tot een jaar gevangenis is veroordeeld voor drugsdelicten, diefstallen en joyriding.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team