Zoeken

Vraag naar vakantiewoningen hoog dankzij Marokkaanse diaspora

26 augustus 2021 - 10:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Met de terugkeer van Marokkanen die in het buitenland wonen en de hervatting van de internationale vluchten, is er tot de grote tevredenheid van eigenaars veel vraag naar vakantiewoningen deze zomer in Marokko.

De zomer van 2021 lijkt serener, ondanks de verscherping van een aantal beperkende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus af te remmen. Gelukkig heeft het succes van de nationale vaccinatiecampagne tegen Covid-19 Marokko in staat gesteld zijn grenzen te openen en toeristen te laten genieten van het aanbod in het koninkrijk.

Lees ook: Verhuur vakantiewoningen in Marokko doet het uitstekend

In badplaatsen en andere populaire bestemmingen zoals Agadir, Marrakech en Essaouira is er deze zomer een stormloop op vakantiewoningen door buitenlandse toeristen, de plaatselijke bevolking en Marokkanen die in het buitenland wonen.
Volgens een makelaar heeft de trend zich net na het einde van de school- en universiteitsexamens ingezet.

En sindsdien is de toestroom zeer bemoedigend gebleven, met prijzen die variëren naargelang van het type woning (wooncomplex, flat of villa) en de duur van de huur. "De meeste van onze klanten zijn op dit moment Marokkanen die in het buitenland wonen," voegt de makelaar eraan toe. De professionals van de sector hopen dat zij er aan het eind van het zomerseizoen in zullen slagen voldoende inkomsten te genereren om de schulden van het afgelopen seizoen af te lossen.

Lees ook: Vakantie in Marokko: tot 30% korting op hotels voor iedereen

De prijzen variëren over het algemeen tussen 400 en 700 dirham per nacht voor een appartement aan zee, bestaande uit twee slaapkamers en een woonkamer, terwijl men voor villa’s tussen 1200 en 2000 dirham moet rekenen, aldus vastgoedmakelaars.

Volgens de statistieken van website Mubawab, heeft Marrakech het grootste aandeel met 41% van het totale aanbod, tegen 40% in 2020. De vakantieverhuurmarkt hoopt de lat op dit niveau te kunnen houden, om te herstellen na een moeilijk jaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team