Zoeken

Onduidelijkheid over voortgang corona-repatriëring Marokkanen

30 oktober 2020 - 16:20 - Marokko

©

Sinds de repatriëringsoperatie voor in het buitenland gestrande Marokkanen door de coronapandemie is begonnen, is het nogal stil rondom de voortgang ervan.

Door de grenzen die overal ter wereld werden gesloten wegens de corona-pandemie kwamen bijna 32.000 Marokkanen vast te zitten in het buitenland. Op bevel van Koning Mohammed VI, zou het ministerie van Buitenlandse Zaken voor hun repatriëring moeten zorgen. Maar volgens een recente telling waarvan de cijfers door Nezha El Ouafi werd gepresenteerd, waren er op 1 juli 2020 slechts 10.744 Marokkaanse burgers gerepatrieerd.

Begin juli werden deze bevindingen door El Ouafi, afgevaardigde van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Afrikaanse Samenwerking en Marokkanen die in het buitenland wonen, gepresenteerd aan de Commissie buitenlandse zaken, nationale defensie, Islamitische zaken en Marokkanen die in het buitenland wonen, meldt Challenge.

Sindsdien is er geen nieuws meer naar buiten gekomen over de voortgang van de repatriëringsoperatie. Volgens een bron die bekend is met de operatie "werden uitzonderlijke of humanitaire repatriëringsoperaties stopgezet zodra bepaalde luchtvaartmaatschappijen de mogelijkheid kregen om speciale vluchten uit te voeren. Mensen werden opgeroepen om op eigen kracht terug te keren."

Het ministerie heeft op dit moment dus geen helder beeld van hoeveel Marokkanen er inmiddels weer terug in het land zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team