Zoeken

Belangrijke vondst van koper en zilver in Marokko

6 juli 2021 - 18:20 - Economie

©

Het Britse Altus Strategies kondigt de ontdekking aan van hoogwaardig koper en zilver in Marokko. Dit blijkt uit het verkennend onderzoek van haar projecten in het koninkrijk.

De projecten Azrar, Izougza en Tata van het Britse bedrijf dat mijnbouwrechten heeft in Marokko, bevinden zich in bestaande koper- en zilvermijngebieden, en bestrijken een oppervlakte van 252 km², in het westelijke Anti-Atlasgebergte van Marokko. Deze districten zijn volledig in de handen van Aterian Resources, een dochteronderneming van Altus. De opgravingen zijn zeer bemoedigend en leverden gehaltes op tot 8,37% koper in de Izougza-breccia, 3,41% koper en 56 gram per ton zilver in de Azrar-breccia, en tot 0,24% koper in de sedimenten van de Tata-site, meldt Challenge.

Lees ook: Marokko: Aya Gold & Silver verkrijgt zeven exploratievergunningen

De eerste opgravingen in de Azrar-, Izougza- en de Tataprojecten, hebben geleid tot "uitstekende resultaten", aldus Steven Poulton, directeur van Altus Strategies. Hij legt uit dat "er een potentieel is voor de mineralisatie van koper en zilver in het afzettingsgesteente op de locaties".

Bovendien heeft het bedrijf de bewijzen voor ambachtelijke mijnbouw in het gesteente op de locaties in kaart gebracht. Parallel daarmee voert de onderneming momenteel exploratiewerkzaamheden uit op de onlangs toegekende locaties Jafra, Tiddas en Amsa. Dit brengt Altus in Marokko dus op een totaal van tien "veelbelovende" projecten en beslaat het totale gebied waarin ze opereren 675 km².

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team