Zoeken

Marokko: nieuw zilverveld ontdekt

21 augustus 2021 - 12:00 - Economie

©

Het mijnbouwbedrijf voor edelmetalen, Aya Gold & Silver, heeft donderdag de ontdekking bekend gemaakt van een nieuw zilverveld in Marokko, dat zich uitstrekt over vier kilometer bij het Imiter bis veld, niet ver van Tinghir.

In een persbericht kondigt het Canadees bedrijf aan dat het nieuw ontdekte veld zich onderscheidt door de kwaliteit van haar ertsen en daardoor één van de zeldzame mijnen is in de wereld waar het zilver in zijn oorspronkelijke vorm is gebleven en een zuiverheid heeft van 99,5 %.

Lees ook: Belangrijke vondst van koper en zilver in Marokko

Het bedrijf zegt dat de bemonsteringsresultaten ook vijf prioritaire zones hebben geïdentificeerd. Drie van deze zones zullen vanaf oktober 2021 worden aangeboord, met een diamantboren programma van ongeveer 4000 meter. "De resultaten bevestigen ook het potentieel van een groot polymetallisch ertsenveld, dat zich zou kunnen uitstrekken over een oppervlakte van vier kilometer bij Imiter bis," aldus Benoit La Salle, voorzitter en CEO van het bedrijf. Hij voegt eraan toe dat "deze kwalitatieve uitgangswaarden de veelbelovende vooruitzichten van het Imiter bis-veld bevestigen. Zij vormen ook een parallelle groeimogelijkheid naast het Zgounder-veld, dat zich blijft ontwikkelen".

Lees ook: Marokko: Aya Gold & Silver verkrijgt zeven exploratievergunningen

Aya Gold & Silver is een beursgenoteerd Canadees bedrijf dat zich toelegt op de mijnbouw, exploratie, verwerving en ontwikkeling van zilver- en goudmijnen in Marokko. Het bedrijf exploiteert mijnbouw- en verwerkingsinstallaties in de Zgounder-zilvermijn en de polymetallische mijnen van Boumadine, Amizmiz, Azegour en Imiter bis.

Bladna.nl