Zoeken

Vliegtuig raakt van landingsbaan in Marokko

12 maart 2024 - 15:30 - Marokko

©

Een klein vliegtuigje van een privéschool voor piloten in Benslimane is maandagochtend van de landingsbaan geraakt. De leerling-piloot, die solo vloog, bleef ongedeerd. Het toestel liep schade op.

Het incident gebeurde toen de leerling-piloot terugkeerde van een solovlucht in een TB9 Tampico, een klein lesvliegtuig. De oorzaak van het incident wordt nog onderzocht door de Koninklijke Gendarmerie en het Bureau voor onderzoek en analyse van de burgerluchtvaart (BEA).

Lees ook: Vliegtuig uit Agadir raakt van landingsbaan in Frankrijk

Mohamed Mengouchi, directeur-generaal van de vliegschool CFPNC Flight Academy, noemt het incident "een banaal ongeluk" dat mogelijk te wijten was aan de weersomstandigheden. "De leerling-piloot was bezig met haar 70e solovlucht en had dus al ervaring. Er was vandaag echter een vrij sterke wind, en ik vermoed dat ze de controle over het vliegtuig verloor en van de baan raakte."

Volgens Mengouchi raakte het vliegtuig bij het verlaten van de baan voor de taxibaan in het gras. "Doordat het de afgelopen dagen had geregend, was de grond zacht en kwam het vliegtuig vast te zitten."

Lees ook: Slecht weer verstoort luchtverkeer in Marokko

Het incident komt kort na een technische inspectie van de vloot van CFPNC Flight Academy door de Burgerluchtvaartautoriteit op 24 februari.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team