Zoeken

Poetin nodigt Mohammed VI in Rusland uit

15 mei 2015 - 21:24 - Marokko

©

De Russische president Vladimir Poetin heeft Koning Mohammed VI voor een staatsbezoek aan Rusland uitgenodigd. Mohammed VI bezocht Rusland voor het laatste in 2002, terwijl Vladimir Poetin in 2006 een werkbezoek aan Marokko had gebracht.

Valentina Matvienko, voorzitster van de Russische Federatieraad, maakte de uitnodiging dinsdag in Rabat bekend. De Russische verantwoordelijke is op werkbezoek in Marokko en wordt vergezeld door een belangrijke zakendelegatie.

Matvienko kreeg van Vladimir Poetin de opdracht om de uitnodiging persoonlijk aan Koning Mohammed VI te overhandigen. Een bezoek van de Marokkaanse Koning aan Rusland is van groot belang voor beide landen en vereist serieuze voorbereidingen, aldus Matvienko. Er werd nog geen datum afgesproken.

Rusland wil meedoen aan een aanbesteding van Royal Air Maroc voor de aankoop van nieuwe vliegtuigen. Ook dat werd door Valentina Matviyenko bekendgemaakt. Rusland wil Sukhoi SuperJet 100 toestellen aan Marokko verkopen. Royal Air Maroc test momenteel een Sukhoi SuperJet 100 die 29 miljoen dollar kost.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team