Zoeken

Marokkaans gezin opgepakt voor witwassen miljoenen druggeld

16 oktober 2012 - 12:27 - Wereld

©

De politie in Zwitserland en Frankrijk, heeft vorige week een twintigtal mensen aangehouden voor drugshandel en witwassen van crimineel geld. Het drugshandel netwerk werd geleid door de drie broers Elmaleh, Fransen van Marokkaanse afkomst.

De politie heeft de hand kunnen leggen op enkele miljoenen euro op bankrekeningen in Zwitserland. Het netwerk verkocht vooral cannabis, en was actief tussen Marokko, Frankrijk en Spanje.

Een handlanger van de broers Elmaleh, ook Marokkaan en actief in Parijs, wist te vluchten naar Marokko. Het zou gaan over een bekende drugsbaron.

In Zwitserland heeft de politie één miljoen Zwitserse frank en voor miljoenen aan horloges en sieraden in beslag genomen. In Frankrijk heeft de politie meer dan één miljoen euro in cash gevonden, alsook twee schilderijen ter waarde van één miljoen euro, zes goudklompen en automatische wapens.

De druggeld werd witgewassen via Zwitserse bankrekeningen en lege vennootschappen. Volgens de politie, hebben de broers Elmaleh enkel tussen mei en oktober dit jaar, meer dan 12 miljoen euro witgewassen. In totaal zou meer dan 100 miljoen euro zijn witgewassen volgens de Franse minister van Binnenlandse zaken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team