Zoeken

Dood aangetroffen Marokkaan in Sebta is Youssef Horous

13 augustus 2021 - 12:40 - Marokko

©

Het levenloze lichaam van een Marokkaanse man die woensdag in zee bij Sebta werd gevonden, is donderdag op de begraafplaats van Sidi Embarek begraven. Het gaat hoogstwaarschijnlijk over het lichaam van Youssef Horous. Zijn familie was in staat hem te identificeren. De gerechtelijke politie wacht op de resultaten van het DNA-onderzoek, om dit te bevestigen.

Alles lijkt erop te wijzen dat het levenloze lichaam dat woensdag door de Guardia Civil werd gevonden, dat van Youssef Horous is. Zijn familie, die wanhopig op zoek was naar hem, kon hem identificeren aan de hand van foto’s, meldt El Faro de Ceuta. De jongeman probeerde met twee vrienden de grens bij Benzú over te steken. De twee vrienden werden door Marokkaanse agenten gestopt. Volgens hen was Youssef er wel in geslaagd de autonome stad te bereiken, maar ze konden hem sindsdien niet meer bereiken.

Lees ook: Drie Marokkanen dood aangetroffen in Sebta in week tijd

Toen het nieuws bekend werd gemaakt dat er een ontbindend lijk werd gevonden, probeerde de familie van Youssef na te gaan of het om hun zoon ging. Ondanks de vergevorderde staat van ontbinding, was de familie in staat Youssef te identificeren dankzij onderscheidende kenmerken op zijn lichaam.

De jongeman werd begraven op de begraafplaats van Sidi Embarek, in aanwezigheid van één van zijn ooms, een inwoner van Sebta. Dankzij de telefoon met internetverbinding van deze oom, kon de familie van Youssef in Marokko hem een laatste eer bewijzen.

Lees ook: Marokkaan die op zee overleed in Sebta begraven

De Guardia Civil heeft het DNA van een direct familielid van het slachtoffer opgevraagd om een DNA-test op het gevonden lichaam uit te voeren, dit om te kunnen bevestigen dat het inderdaad om het lichaam van Youssef ging.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team