Zoeken

Moslim in VS vraagt dag verlof voor Eid en wordt ontslagen

24 december 2019 - 11:40 - Wereld

©

Hussein Altaweel werd in de Verenigde Staten ontslagen na een betaalde verlofdag te hebben aangevraagd voor Eid ul-Adha.

Volgens plaatselijke media werkte Altaweel al vier jaar voor een telecombedrijf in Noord-Carolina. Hij deed aangifte tegen het bedrijf en stelt het slachtoffer te zijn geweest van religieuze en rassendiscriminatie.

Altaweel "had meer dan de vereiste kwaliteiten voor zijn functie" en had "uitstekende evaluaties gekregen voor zijn werk" leest men in de aanklacht. Toch verdiende Hussein minder dan zijn collega’s "met een ander geloof en een nationale afkomst".

Volgens de werkgever werd Altaweel officieel ontslagen omdat hij zonder op voorhand een aanvraag te hebben ingediend, verlof had genomen. Maar de man was in werkelijkheid afwezig omdat zijn dochter in het ziekenhuis lag.

Hussein Altaweel werkte eerder als vrijwillige tolk voor de Marines tijdens de militaire operatie Iraqi Freedom. Hij riskeerde daarmee volgens zijn advocaat, zijn leven voor de Verenigde Staten. Hij kreeg daarom ook de Amerikaanse nationaliteit en de belofte dat hij een vrije carrière in het land zou kunnen hebben.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team