Zoeken

Moslim in Groot-Brittannië eist excuses van McDonald’s voor niet halal maaltijd

7 januari 2020 - 12:01 - Wereld

©

Fida Hussain, een praktiserende moslim, heeft per abuis in een McDonald’s in het Britse Birmingham, in een McMuffin met varkensvlees gebeten terwijl hij een McMuffin met eieren en kaas had besteld.

The Daily Mail bericht dat Fida Hussein aan het eten was toen hij ontdekte dat zijn McMuffin vlees bevatte en geen kaas en eieren zoals hij had besteld.

De 49-jarige moslim eist nu excuses en een schadevergoeding van McDonald’s. "Ik vertrouwde hen. Ik keek naar Judge Judy op televisie toen ik in de McMuffin beet. Ik besefte meteen dat er vlees in zat. De smaak was verschrikkelijk, ik wist het meteen en ik spuugde het uit.", vertelde zei Fida Hussain. Volgens hem is het een gevoelig onderwerp omdat het iedereen kan overkomen, ook veganisten of mensen die een bepaald dieet volgen.

Fida stapte onmiddellijk naar de manager van het restaurant. Zij vertelde hem dat ze de zaak niet naar buiten hoefden te brengen en een regeling konden treffen. De veertiger was daar echter niet mee gediend. "McDonald’s is een grote merk, het is een enorme retailer. Zulke fouten zijn onaanvaardbaar.", aldus Fida Hussein.

McDonald’s bevestigde dat er een fout was gedaan en heeft zijn excuses aangeboden. Volgens de fastfoodketen is de klantendienst momenteel in contact met Fida Hussein om een oplossing te vinden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team