Zoeken

Verenigde Staten weigeren toegang aan moslim vanwege naam

5 september 2019 - 09:05 - Wereld

©

Zes moslims met de Canadese nationaliteit hebben in de afgelopen weken geen toestemming gekregen om naar de Verenigde Staten te reizen vanwege hun geloof.

Ally, een imam van Guyanese afkomst, wilde naar de Verenigde Staten om aan het huwelijk van de dochter van een vriend deel te nemen. Hij werd samen met meerdere familieleden urenlang verhoord en kreeg toen te horen dat hij het land niet binnen mocht. Zijn naam klonk namelijk teveel als die van een crimineel...

Vali, een andere imam van Iraakse afkomst, wilde in de Verenigde Staten gaan shoppen voor Eid ul-Adha. Hij mocht het land niet binnen omdat hij zijn vorige reizen in de Verenigde Staten niet kon rechtvaardigen.

Vier andere slachtoffers deden net zoals Ally en Vali aangifte tegen de Amerikaanse autoriteiten. De zaak werd aan het advocatenbureau Caruso Guberman Appleby in Toronto toevertrouwd.

Joel Guberman, één van de advocaten van de slachtoffers gespecialiseerd in immigratiezaken, stelt dat het de eerste keer in 40 jaar is dat hij met een dergelijke situatie wordt geconfronteerd. Wat nog opvallender is is dat Guyana en Irak niet op de lijst van islamitische landen van Donald Trump staan, waarvan de onderdanen de Verenigde Staten niet binnen mogen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team