Zoeken

Verenigde Staten: moslimrestaurant schiet slachtoffers tornado te hulp

7 maart 2020 - 14:00 - Wereld

©

Yassin’s Falafel House, een halalrestaurant in het Amerikaanse Knoxville, heeft besloten om de slachtoffers van de tornado die in de nacht van maandag op dinsdag enorme ravage heeft aangericht in Nashville in de staat Tennessee, te hulp te schieten. Door de tornado kwamen 25 mensen om het leven.

De eigenaar van het restaurant, Yassin Terou en een team vrijwilligers begaven zich na de tornado naar Nashville om er maaltijden uit te delen aan ruim 200 slachtoffers.

Daily News Journal ontmoette Yassin, afkomstig uit Syrië en die naar de Verenigde Staten vertrok om aan de oorlog te ontsnappen.

"Het was voor ons normaal om hier te zijn, naast onze medeburgers die alles in één nacht hebben verloren. De Islam beveelt ons om diegenen te helpen die het moeilijk hebben door de beproevingen van het leven, zonder inkomsten of dak boven hun hoofd. Het is ook een manier voor ons om te laten zien dat we deel uitmaken van deze gemeenschap. We zijn er trots op om hen bij te staan in deze moeilijke tijden.", verklaarde Yassin Terou.

Yassin’s Falafel House was in 2018 verkozen tot "nicest place in America" door het televisieprogramma Good Morning America op ABC.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team