Zoeken

Marokkaanse vrouwen in hel van prostitutie in Dubai

20 februari 2020 - 17:10 - Wereld

©

Honderden Marokkaanse vrouwen zijn het slachtoffer geworden van mensenhandelnetwerken in Dubai. De meeste slachtoffers vertrokken naar de Verenigde Arabische Emiraten in de hoop op een goede baan maar belandden in de netten van Marokkaanse en buitenlandse criminele organisaties.

Marokkanen die Marokkaanse vrouwen aan Russische maffia’s in de VAE verkopen zijn geen uitzondering. De vrouwen worden gemanipuleerd, mishandeld en soms zelfs gefolterd en verkracht door hun eigen landgenoten alvorens te worden "verkocht". Dat bericht Assabah.

Het blad deed onderzoek naar het fenomeen en ontmoette een aantal slachtoffers van deze criminele organisaties. Een van hen vertelde dat een landgenoot haar werk in een kapsalon in Dubai had beloofd. Eenmaal ter plaatse werd ze echter gedwongen zich te prostitueren. De slachtoffers krijgen onder meer te horen dat "alle vrouwen die bekend werden in de zakenwereld, hun carrière als prostituee zijn begonnen".

Een andere jonge Marokkaanse vertelt dat ze samen met andere Marokkaanse vrouwen werd gegijzeld, gedrogeerd en tot prostitutie gedwongen. De meeste slachtoffers komen volgens het blad uit arme gezinnen in Marokko en hebben een laag onderwijsniveau.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team