Zoeken

Verenigde Staten doneren nieuwe pantserwagens aan Marokko

11 mei 2020 - 16:40 - Marokko

©

De Verenigde Staten hebben begin vorige week 21 pantserwagens aan Marokko gedoneerd. Dat gebeurde via de Amerikaanse ambassade in Rabat.

Volgens de Amerikaanse autoriteiten gaat het om nieuwe pantserwagens. De legervoertuigen werden samen met honderd kisten met reserve onderdelen aan kolonel Abderrahim Maddah, commandant van de militaire eenheden in Tifnit, overhandigd.

De donatie is een miljoen dollar waard en vond plaats in de aanwezigheid van kolonel Abderrahim Meddah en de defensieattaché bij de ambassade van de Verenigde Staten in Rabat.

Antony Blinken verklaarde tijdens de ceremonie dat het partnerschap van de VS en Marokko essentieel is om gemeenschappelijke uitdagingen te overwinnen. De pantserwagens zijn bedoeld om het vermogen van de Royal Armed Forces te versterken tijdens speciale operaties en interne commandovoering.

David T. Fischer, Amerikaanse ambassadeur in Marokko, maakte ook van de gelegenheid gebruik om de professionaliteit, discipline en toewijding van het Marokkaans leger, onder leiding van Koning Mohammed VI en de inspecteur-generaal van het leger Abdelfatah Louarak, te prijzen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team