Zoeken

Verenigde Staten: arrestatie van vijf Marokkaanse terroristen

21 oktober 2011 - 12:00 - Wereld

©

Drie Frans-Marokkanen die in de nacht van dinsdag op woensdag inbraken in een rechtbank van Bexar, San Antonio, Texas, werden gearresteerd door de FBI toen ze het gebouw probeerden te verlaten.

Twee andere Marokkanen werden in een minibus geparkeerd in de buurt van de rechtbank aangehouden. Foto’s van privé- en publieke gebouwen in verschillende steden van de VS werden in het busje gevonden.

De vijf mannen zijn ondervraagd door een anti-terroristische eenheid bestaande uit agenten van de FBI en de immigratiediensten, meldt Reuters.

Lokale autoriteiten in San Antonio denken dat het over een kwade grap gaat van jongeren onder invloed van alcohol en drugs. Maar de twijfel bestaat omdat een meeting over militaire inlichtingendiensten ​​in de buurt van de rechtbank plaatsvond op het moment van de inbraak, alsook door de in beslag genomen foto’s.

De FBI, die weigerde commentaar te geven op een mogelijke terreurcel dat aanslagen voorbereidde, startte een onderzoek naar de motivaties van de vijf Marokkanen die mogelijk worden vervolgd voor federale misdrijf.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team