Zoeken

Terrorisme: 27 personen voor de justitie in Marokko

9 augustus 2011 - 11:00 - Gemeenschap

©

Het proces van een terroristische cel van 27 personen die verschillende criminele daden voorbereidden in Marokko, startte donderdag voor het Hof van Beroep te Salé. Het proces werd uiteindelijk uitgesteld tot 15 september op verzoek van de verdediging van de verdachten, zo meld het Marokkaans persagentschap Maghreb Arab Press.

De terroristische cel ontmanteld in de regio van Amghala op 220 km van Laayoune in januari, plande onder anderen verschillende banken in Rabat en Casablanca te overvallen om nadien met het geld terroristische projecten te financieren in Marokko en het buitenland.

Vijf soldaten werden datzelfde maand gearresteerd voor hun medeplichtigheid met het terroristische netwerk. Allen worden ervan beschuldigd de overgang van wapensmokkelaars te hebben vergemakkelijkt. Deze wapens waren in beslag genomen tijdens de ontmanteling van de cel.

De arrestatie van de 27 terreurverdachten, die werden geleid door een Marokkaanse sympathisant van al-Qaeda in het noorden van Mali, had de ontdekking van drie wapencaches in de buurt van Amghala mogelijk gemaakt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team