Zoeken

Zwarte zondag in Marokko (video)

24 oktober 2023 - 11:00 - Marokko

©

Op zondag 22 oktober vonden drie verkeersongevallen plaats op de snelweg tussen Benguerir en Chichaoua vanwege het noodweer dat Marokko trof.

Windstoten met stofwolken teisterden een groot deel van Marokko op zondag, laatste dag van de schoolvakanties, met als gevolg een sterke toename van het verkeer. Het slecht weer veroorzaakte minstens drie ongevallen op de snelweg tussen Benguerir en Chichaoua. In een verklaring liet de Marokkaanse snelwegmaatschappij (ADM) weten in "volledige waakzaamheidsmodus" te zijn. ADM verhoogde het aantal patrouilleteams, onderhoudsteams en pechhulpteams om het snelwegennet te bewaken en zo snel mogelijk te kunnen ingrijpen. Ook de controlekamers werden ingeschakeld. Daarnaast zette het bedrijf een communicatiesysteem op via berichtenborden op de snelweg, op de sociale netwerken van het bedrijf, via de ADM Trafic-app en de media.

Lees ook: Ware reden achter noodlanding vliegtuig in Tanger

Naast de drie ongevallen veroorzaakten de weersomstandigheden ook veel materiële schade aan de snelwegen, waaronder losgekomen verkeersborden en verlichtingspalen en beschadigde elektrische kabels, aldus ADM. Teams van ADM en die van de Koninklijke Gendarmerie en de Civiele Bescherming moesten herhaaldelijk ingrijpen om weggebruikers te helpen en gebieden te beveiligen. Daarnaast werden twee omleidingen voorzien: een naar het Targa tolstation voor gebruikers die vanuit Agadir kwamen en een andere naar het Benguerir tolstation voor gebruikers die vanuit Casablanca kwamen. De opritten bij Palmeraie en het Targa-station werden tijdelijk gesloten.

Lees ook: Marokko: nieuwe weerswaarschuwing

ADM adviseert snelweggebruikers verder om alle verplaatsingen tijdens de storm te vermijden tot de situatie weer normaal is.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team