Zoeken

Marokkaanse snelwegen: parlement grijpt in

1 november 2023 - 11:30 - Marokko

©

Een parlementaire commissie is opgezet om de nationale maatschappij van Marokkaanse snelwegen (ADM) te onderzoeken, met name gericht op problemen met de budgettaire balans van de groep.

Ibrahim Khiyi, parlementslid van de RNI, is voorzitter van de parlementaire commissie over ADM. USFP-Kamerlid Abdelhak Amghar is aangesteld als rapporteur. Het doel van deze commissie is om binnen de komende twee weken de problemen en het disfunctioneren met betrekking tot de budgettaire balans van ADM te identificeren. Dit alles op basis van informatie die in de media circuleert, zoals aangegeven door Mohamed Melal, voorzitter van de commissie voor basisinfrastructuur, energie, mineralen en milieu.

Lees ook: Veel kritiek op Marokkaanse snelwegen

De commissie zal ook de schulden van ADM aan andere bedrijven en ondernemingen onderzoeken, evenals de vertragingen bij de bouw van een aantal wegdelen en de diensten die door het bedrijf worden aangeboden. Er zijn verder plannen om de minister van Uitrusting en Water, de minister van Transport en Logistiek en de algemeen directeur van ADM te ontmoeten, veldbezoeken te organiseren en de arbeidsomstandigheden van de werknemers van het bedrijf te onderzoeken.

Lees ook: Verkeer op Marokkaanse snelwegen groeit met 36%

Onlangs kreeg ADM kritiek van parlementsleden vanwege de slechte kwaliteit van de rustplaatsen, de prijsstijgingen van producten en diensten – soms wel twee tot drie keer hoger dan in grote markten en winkels - en de aanhoudende bouwwerkzaamheden. Abdellatif Zaeim, parlementslid van de Partij van Authenticiteit en Moderniteit (PAM), vroeg de minister van Transport en Uitrusting, Nizar Baraka, naar de kwaliteitscriteria voor tankstations langs de Marokkaanse snelwegen. Mohammed Chouki, parlementslid van de Nationale Partij voor Onafhankelijken (RNI), riep de minister op om maatregelen te nemen om snelweggebruikers beter te bedienen.

Bladna.nl